Nogomet
0

Mlada reprezentacija BiH odmjerit će snage s vršnjacima iz Švicarske

Piše: Edin Isanović
Mlada reprezentacija BiH danas će u Bielu odmjeriiti snage s odabranom selekcijom Švicarske. Izabranici Darka Nestorovića pokušat će doći do prvih bodova u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Početak kvalifikacija nije bio uspješan za mlade Zmajeve. Poraz od Norveške i neočekivan poraz od Kazahstana smanjili su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Iako je Švicarska favorit, u svlačionici bh. tima vjeruju da mogu iznenaditi favorizovanog domaćina.

"Nismo se predali. Želimo pokazati da ova generacija ima kvalitet i da dosadašnji rezultati nisu pravi pokazatelj naše vrijednosti", naglašava golman Zrinjskog i bh. selekcije Goran Karačić koji čeka priliku da stane među stative državnog tima. Haris Hajradinović, strijelac gola protiv Kazahstana, naglašava kako su svi svjesni značaja utakmice i da su maksimalno spremni za meč.

"Uz borbenost i maksimalnu koncentraciju svih 90 minuta možemo do pozitivnog rezultata", kazao je Hajradinović.

Utakmica počinje u 18:30 sati. Bh. selekcija je trenutno posljednja u svojoj grupi. Lider je Engleska s kojom naš državni tim igra utakmicu u novembru ove godine.