MUP ZDK
0

Mjere za sigurno odigravanje utakmice BiH - Turska

FENA
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pozvala je danas navijače koji planiraju sutra prisustvovati nogometnoj utakimici reprezentacija Bosne I Hercegovine i Turske na stadionu Bilino polje da se pridržavaju zakonskih odredbi i naredbi koje se izdaju u skladu s planiranim aktivnostima povodom ove utakmice.

“Službenici policije će protiv svih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK poduzimati Zakonom predviđene mjere i radnje. Ovim zakonom zabranjeno je unošenje na stadion bilo kakvih ošrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl), alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka“, kaže se u saopćenju.

Neće biti dozvoljeno unošenje na stadion bilo kakvih transparenata, napitaka, sendviča, a u sklopu ovih odredbi Uprava policije preporučuje svim navijačima i gostima da ne nose mobilne telefone koji u određenim situacijama mogu biti također oduzeti od ovlaštenih službenih lica. Imajući u vidu raznolikost rekvizita koje koriste navijači, građani se obavještavaju da na prostoru oko stadiona i Gradske arene neće biti dozvoljeno nošenje predmeta s kojima se može sakriti identitet lica, tzv. “fantomki”, i unošenje ovih predmeta u stadion”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Na ulazima u stadion, vršit će se detaljan pregled svih osoba radi sprječavanja unošenja u stadion zabranjenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete neće biti dozvoljen ulazak u stadion. Pored fizičkog obezbjeđenja policija poduzima i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmice.

“Imajući u vidu značaj ove utakmice za našu reprezentaciju i naš grad, pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim bezbjednosnim uslovima, odnosno da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih lica”, saopćeno je danas poslijepodne iz Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.