Nogomet
3

Mišo Krstičević: Ne mogu obećati titulu, ali mogu požrtvovanost

Piše: A. D.
Šulenta, Krstičević i Raspudić (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Šulenta, Krstičević i Raspudić (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Pred Mišom Krstičevićem je težak zadatak. Novi trener Plemića na klupi je naslijedio Branka Karačića koji je u minule gotovo dvije godine nizao odlične rezultate na klupi ovog kluba.

“Sretan sam što sam postao trener jednog od vodećih bosanskohercegovačkih klubova. Pokušat ćemo nastaviti tradiciju dobrih igara, te učiniti sve kako bismo do kraja sezone ostali na dobrom nivou igara i naravno rezultata,” kazao je Mišo Krstičević na konferenciji za novinare.

Dobrodošlicu u klub novom treneru Zrinjskog poželio je predsjednik Marin Raspudić.

“Nadamo se da ćemo sa novim trenerom napraviti iskorak, što znači da ćemo i ove godine osvojiti prvenstvo, te postići dobar rezultat u Evropi. Bit će teško, ali svi mi u Upravi vjerujemo da ćemo u tome uspjeti,” kazao je Raspudić.

Potpredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta kazao je da su osim Krstičevića u igri za novog trenera bili eminentni stručnjaci kako iz BiH, tako i iz regiona.

“Detaljno smo izanalizirali sve kandidate te se na kraju odlučili za Mišu Krstičevića, odličnog trenera i velikog radnika za koga mislimo da ovdje može postići željeni rezultat. Vrijeme će pokazati da li je naš izbor bio dobar, a ja sam u ovom trenutku uvjeren da jeste. Mišo će imati apsolutno povjerenje i podršku svih struktura kluba. Osigurat ćemo sve što mu je potrebno da bi postigao ciljeve koji su visoko postavljeni,” poručio je Šulenta.

Krstičević je već odgledao snimke svih jesenjih utakmica Zrinjskog.

“Ekipa je dosta dobro posložena, primila je najmanje golova u Premijer ligi i to treba pozdraviti. Predstoji nam veliki rad na pripremama, a u tih pedesetak dana igrači će steći neke nove navike. Nadam se da ćemo igrati dobro i približiti se osvajanju titule prvaka BiH. Ne mogu i neću obećati titulu, ali mogu obećati da ćemo raditi požrtvovano", najavio je novi trener Plemića.