AS
0

Misimovićev agent pregovara s Atleticom

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Uprkos tome što kroz službene web-stranice iz Wolfsburga svojim navijačima šalju umirujuće tonove u vezi ostanka Zvjezdana Misimovića u klubu, španski mediji pričaju drugačiju priču.

Tako AS tvrdi da pregovori agenta 28-godišnjeg bosanskohercegovačkog reprezentativca i madridskog Atletica traju, odnosno da je "Misimović prvi izbor Atletica i da će se nakon prošlomjesečnog sastanka Fali Ramadani ove sedmice ponovno susresti s čelnicima kluba i da će dvije strane opet povesti razgovor o igraču".

Isti izvor spominje i konkretne brojke, pa se tako tvrdi da bi transfer mogao iznositi oko osam miliona eura. Istovremeno, potpiše li Misimović ugovor s osvajačima Evropske lige, zarađivat će po sezoni 1,2 miliona.

"Želi li me Atletico, doći ću u Španiju", ranije je još rekao Misimović koji se prometnuo u "prvu opciju" madridskog kluba za pojačanje u veznome redu nakon što se Juventusov Portugalac Tiago nikako ne odlučuje što odgovoriti Atleticu na pozive da ostane u klubu u kojem je prošle sezone igrao na posudbi iz Juventusa.