Optimizam pred meč
0

Misimović: Želimo i moramo igrati na pobjedu

Piše: Dalibor Bošnjak
Zvjezdan Misimović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Reprezentativci BiH su spremni za utakmicu sa Portugalom i sa mnogo optimizma očekuju nastup u Zenici.

Iskusni Rahimić rekao je da je atmosfera među igračima odlična, svi su igrači zdravi i spremni za meč.

"Znamo šta nas čeka, ali znamo i koliko vrijedimo. Opasni smo kao i oni. Obje reprezentacije igraju otvoreno i moglo bi biti mnogo golova", rekao je veznjak moskovskog CSKA-a. Rahimić je rekao da bi bilo dobro ne primiti gol, a lopta u mreži Portugalaca bi bila odlična stvar.

"Bit će teško igrati protiv Nanija i Ronalda, ali ću pokušati naći recept za njih", rekao je Rahimić.

I Miralem Pjanić je istakao da su svi igrači spremni za utakmicu "koju moraju odigrati pametno". Veznjak Rome koji je u sjajnoj formi osvrnuo se na sudiju Howarda Webba.

"On je odličan sudija. Meni je sudio nekoliko utakmica", rekao je Pjanić. Dodao je da obje ekipe žele postići gol, ali da 0:0 nije loš rezultat za našu ekipu.

"Stabilnija smo ekipa nego ranije. Zajedno napadamo i zajedno se branimo što se vidi na posljednjim rezultatima", rekao je Pjanić, koji se nada podršci publike u Zenici.

Zvjezdan Misimović je rekao da je ekipa u posljednjim utakmicama pronašla balans između odbrane i napada i da pruža dobre partije. "Mi želimo i moramo igrati na pobjedu", rekao je Misimović.

Pouzdani veznjak Zmajeva Haris Medunjanin rekao je da je dobro što igramo sa dva napadača te da se nada dobroj utakmici.