Wolfsburg - Bayer 2:3
0

VIDEO / Misimović strijelac, Džeko izborio penal

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Wolfsburg je, u derbi utakmici petog kola Bundeslige, poražen od Bayera rezultatom 2:3.

Ekipa u kojoj igra dvojac bh. reprezentativaca, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, poražena je u derbi kolu od sastava Bayera koji je do ovog kola dijelio prvo mjesto na tabeli sa ekipom HSV-a.

Kako je trener domaćih i najavio, Edin Džeko se nije našao među prvih jedanaest igrača, a društvo Grafiteu u napadu "Vukova" činio je Nigerijac Obafemi Martins.

Gosti iz Leverkuzena su poveli u 37. minuti golom Rolfesa, a šest minuta ranije igrač Wolfsburga Benaglio, dobio je crveni karton. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1.

Rolfes u 51. minuti svoj tim dovodi do vodstva od 2:0 nakon sigurne realizacije najstrožije kazne. U 53. minuti, igrač "Apotekara" Derdiyok je dobio drugi žuti karton, pa su brojčane snage na terenu bile izjednačene.

Pet minuta nakon toga u igru je ušao i bh. reprezentativac Edin Džeko, a trener Veh je sve karte bacio u napad. Gosti su to iskoristili te su u 58. minuti preko Kiesslinga postigli gol nakon munjevito odigranog kontra napada.

Wolfsburg je konstantno napadao, a nagrada je stigla u 76. minuti kada je Zvjezdan Misimović postigao prelijep pogodak iz slobodnog udarca sa 20-tak metara. Četiri minute nakon toga, Džeko je izborio penal koji je sigurno realizovao Brazilac Graffite.

Do kraja utakmice redale su se šanse domaćih, nekoliko dobrih prilika imao je i Džeko, ali je rezultat je ostao nepromijenjen.

Treba dodati da je Hoffenheim uvjerljivo savladao ekipu Bochuma sa 3:0. Sejad Salihović je igrao svih 90 minuta, dok je Vedad Ibišević igru napustio u 87. minuti.