Evropska liga
0

Misimović strijelac, Džeki razbijena arkada

Sarajevo-x.com/Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački prvak Wolfsburg odigrao je nerješeno (1:1) na teškom gostovanju u Rusiji protiv Rubin Kazana u okviru osmine finala Evropske lige u fudbalu.

Odlična igra "zmajeva" donijela je povoljan rezultat Wolfsburgu pred revanš. Bosansko-hercegovački veznjak Zvjezdan Misimović u 67. minuti postigao je gol za "vukove" u utakmici koja je završila 1:1, nakon asistencije Edina Džeke.

Pored toga, Misimović je mogao postići još dva pogotka, ali je prečka spriječila njegov hat-trick.

Po vrlo teškom terenu u prvom poluvremenu bolje su se snašli domaćini koji su golom Christiana Noboa poveli sa 1:0.

Bolju igru Wolfsburga u drugom poluvremenu nagovjestio je Misimović kada je iz kornera pogodio prečku, dok je 15 minuta prije kraja utakmice iz slobodnog udarca Miske opet pogodio okvir gola.

Pred kraj utakmice igrač Kazana je Džeki razbio arkadu, čini se namjerno, dok je bio na travnjaku. On je iskosa sa lijeve strane ušao u 16-erac i predribalo dvojicu domaćih igrača nakon čega je srušen na pod.

Nogometaši Lillea pobijedili su Liverpool s 1:0 na svom terenu u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige.

Drugi poraz u samo četiri dana pretrpjeli su nogometaši slavnog engleskog kluba kojeg vodi španjolski trener Rafael Benitez. U ponedjeljak su izgubili na gostovanju kod Wigana u Premiershipu, također s 1:0.

Iako je Lille imao terensku inicijativu većim dijelom susreta, Liverpool je imao bolje prilike, pogotovo u prvom poluvremenu. No, Lilleov golman Landreau bio je izvrstan, odlično je zaustavljao udarce Babela, Gerradra i Torresa koji su u prvih 45 minuta imali izvrsne prilike.

Trenutak odluke zbio se u 84. minuti. Belgijski tinejdžer Eden Hazard, 19-godišnji krilni napadač Lillea i belgijske reprezentacije, izveo je slobodni udarac, dosta iskosa s lijeve strane. Na visoku loptu koju je ubacio nitko nije uspio reagirati, a golman gostiju Reina ostao je ukopan na gol crti, te je samo pogledom ispratio kako se lopta zakoprcala u njegovoj mreži!

Lille je, tako, stigao do odličnog rezultata uoči uzvrata na Anfieldu za sedam dana, a Liverpoolu predstoji vrlo teška uzvratna utakmica.

Evropska liga, prve utakmice osmine finala:

Lille – Liverpool 1:0 (Hazard 84) Rubin – Wolfsburg 1:1 (Noboa 29 / Misimović 67)