Nogomet
242

Misimović što stariji to bolji: Majstorija na asistenciju Salihovića

Piše: S. H.
Iako više ne igra za reprezentaciju BiH, Zvjezdan Misimović nastupima u Kini neumorno dokazuje da je vrhunski fudbalski majstor.

Ekipa Guizhou Renhe, za koju nastupaju naši Sejad Salihović i Zvjezdan Misimović, u kineskoj Super ligi nalazi se na pretposljednjoj poziciji sa svega 25 bodova iz 28 utakmica. Međutim, nastupi Salihovića i Misimovića vrijede pažnje. Što su stariji to su bolji.

Tako su u posljednjem kolu, uprkos porazu od ekipe Shandong Luneng rezultatom 5:2, Salihović i Misimović pokazali fudbalsko umijeće.

Iako nije počeo u prvoj postavi Salihović je upisao dvije asistencije a Misimović pogodak. U 85. minuti susreta Misimović je na sjajnu asistenciju Salihovića postigao još ljepši pogodak, poigravši se sa odbranom protivnika. Minutu poslije Salihović je asistirao za Santosa čime su samo ublažili poraz.

Selektor Mehmed Baždarević je u posljednjim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pozvao Salihovića, koji je dobio i značajnu minutažu. S druge strane Misimović već duže vrijeme ne nastupa za reprezentaciju ali njegovi nastupi bi mogli natjerati Baždarevića da ga pokuša vratiti u dres BiH.