Prijateljska utakmica
0

Misimović sa igračima iz Premijer lige testira Poljake

Sarajevo-x.com
Misimović uz premijerligaše
Misimović uz premijerligaše
Nogometna reprezentacija BiH, koju čine igrači iz Premijer lige, otputovali su prije dva dana u Tursku, gdje će u prijateljskom okršaju odmjeriti snage sa odabranom selekcijom Poljske.

Utakmica se igra u Antaliyi, a iako je planirano da zbog vremenskih neprilika našu reprezentaciju sa klupe vode pomoćnici Safeta Sušića, Borče Sredojević i Elvir Baljić, selektor je ipak uspio stići u Tursku.

"Igračima iz domaćeg prvenstva ovo je prilika da se nametnu stručnom štabu. Vjerujem kako ćemo nakon meča zaokružiti neka imena. Nadam se da su u pauzi individualno radili i da sa te strane neće biti problema. Ono što me posebno raduje je raspoloženje igrača i zadovoljstvo na njihovim licima", podvukao je Sredojević. Asistent šefa državnog tima napomenuo je kako će zahtijevati ozbiljan pristup svih koji dobiju šansu u udarnoj postavi.

Za prvih jedanaest će konkurisati: Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Sedin Torlak, Semir Kerla, Velibor Vasilić, Muhamed Subašić, Josip Barišić, Boris Raspudić, Adnan Zahirović, Kenan Handžić, Muhamed Džakmić, Dario Purić, Edin Višća, Darko Maletić, Đenaldin Hamzagić, Jure Ivanković, Zoran Kokot, Eldin Adilović i Adin Džafić.

Svakako treba istaći da se “zmajevima” pridružio i Zvjezdan Misimović. Utakmica počinje u 20.30 sati uz direktan prenos na BHT1.