Nogomet
233

Misimović ponovo u kopačkama, vraća se u kineski Guizhou Renhe

Piše: D. B.
Bivši reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović odlučio je prekinuti nogometnu penziju i vratiti se u Kinu kako bi pomogao bivšem klubu Guithou Renheu da izbori opstanak, saznaje portal Klix.ba.
Zvjezdan Misimović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Izvor blizak Misimoviću je za naš portal rekao da je Misimović odlučio vratiti se na teren i odigrati još nekoliko mjeseci. Tu odluku je donio nakon poziva vlasnika Guizhou Renhea, kluba koji se bori za opstanak.

Vlasnici su priznali svoju grešku i pokajali se što Misimoviću nisu ponudili novi ugovor nakon osvajanja Kineskog kupa, nakon čega je bivši bh. reprezentativac razmišljao o svojoj karijeri, a onda odlučio okačiti kopačke o klin i posvetiti se porodici.

No, nakon poziva vlasnika, Misimović je iz poštovanja riješio da se vrati u Guizhou Renhe kako bi klubu pomogao da se izbori za opstanak. Tamo će biti saigrač našem Sejadu Salihoviću, koji je prije nekoliko dana nakon napuštanja Hoffenheima potpisao za Guizhou Renhe. Upravo je Misimović bio posrednik u dogovoru Salihovića i kineskog kluba te je prepručio Seada.

Iako nije obavljao nogometne treninge, Zvjezdan je održavao svoju formu, tako da problema s uklapanjem u ekipu neće biti. Sjajni veznjak će za četiri mjeseca zaraditi oko milion dolara.

Za one koji su se možda ponadali da će Miske ponovo zaigrati za reprezentaciju BiH, od toga nažalost neće biti ništa. Misimović ne namjerava profesionalno igrati nogomet duže od četiri mjeseca, a pravo nastupa za Zmajeve je izgubio nakon što se morao odreći bh. državljanstva kako bi dobio državljanstvo Njemačke.

Podsjetimo, Misimović je dobio funkciju koordinatora u reprezentaciji BiH, koju će zamrznuti na četiri mjeseca, a po definitivnom okončanju nogometne karijere, Miske će se ponovo pridružiti stručnom štabu.

Guizhou Renhe se nakon 13 odigranih kola u kineskoj Superligi nalazi na pretposljednjem 15. mjestu na tabeli sa 10 osvojenih bodova.