Nogomet
21

Misimović: Ne trebamo pričati o slabostima Nigerije već se fokusirati na svoju igru

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Danas se u Trening kampu bh. tima u Guaruju održala uobičajena pres konferencija na kojoj su bili pomoćnik selektora Borče Sredojević i Zvjezdan Misimović.

Novinare je najviše zanimao komentar Sredojevića i njegova analiza susreta Nigerija - Iran.

"Ne bih rekao da reprezentacija Nigerije zavisi samo od jednog igrača. Opšti dojam je da je Nigerija odigrala onoliko koliko je to Iran dopustio. Mislim da je to bilo taktičko nadmudrivanje dvojice selektora", rekao je Sredojević.

On je između ostalog napomenuo, da Nigerija ima određenih slabosti.

"Ne bih to sada otkrivao, mi ćemo nastojati da iskoristimo našu snagu i što je najvažnije igrači su spremni i puni snažne volje da dobijemo tu utakmicu."

Zvjezdan Misimović je također bio oprezan u komentarima o slabostima Nigerije.

"Ne bih pričao o njihovim slabostima, mi imamo svoje kvalitete i više trebamo gledati i fokusirati se na našu igru. Sigurno da ćemo u naredna dva dana više svi pričati i analizirati njihovu igru."

Odgovarajući na konstataciju da je ovo po zvaničnim podacima do sada najefikasnije prvenstvo Misimović je zaključio: "Statistika ne laže i ja sam to pročitao, znači da se igra dosta ofanzivno, kad se postiže toliko pogodaka, što nama svakako odgovara."

Današnji trening je propustio Emir Spahić, zbog jučerašnje povrede, ali je Sredojević zaključujući konferenciju za novinare naglasio da se nada da će kapiten biti spreman.

"Poznavajući njegov mentalitet i snagu njegovog karaktera, skoro sam siguran da će biti spreman."

Ekipa danas poslijepodne putuje u Cuiabu, a nakon susreta sa Nigerijom produžava u Salvador gdje će odigrati meč protiv Irana, posljednji u grupi F, objavljeno je na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH.