Euro 2012
0

Misimović: Ne razmišljam o osveti protiv Portugala u baražu

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Bosna i Hercegovina i Portugal susreli su se još 2009. godine u kvalifikacionim susretima kako bi osigurale mjesto na Svjetskom prvenstvu 2010, te je Portugal zabilježio pobjede u oba susreta, te time obezbijedio kartu za put u Južnu Afriku.

Međutim, Zvjezdan Misimović izjavio je kako ne razmišlja o prošlosti, te je ovaj put fokusiran samo na nove pobjede.

"Ja nisam osoba za razgovor o osveti ili rezultatu s kojim ćemo biti zadovoljni. Portugal je tada bio bolja ekipa, koja se zasluženo kvalifikovala na svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku. Trenutno nam predstoje dva susreta, pa ćemo se usmjeriti na to da pružimo svoj najbolji nastup. Uz malo sreće, mi se nadamo da ćemo se uspjeti kvalificirati na Euro 2012", rekao je Misimović za Fifa.com.

Tokom izvlačenja protivnika u baražu za Euro 2012, Portugal je za nas bio najlošija opcija. On će biti sve samo ne lagan lagan protivnik. Pored svega, prvu utakmicu igramo kod kuće, dok nas uzvratni susret čeka u Portugalu, što još više otežava situaciju, dodao je Misimović.

Međutim, mi smo prešli dug put kao tim, te imamo puno više iskustva u odnosu na Svjetski kup doigravanja, tako da smo učinili veliki iskorak ka naprijed. Mislim da imamo veoma kvalitetan napad, a u posljednje vrijeme smo poboljšali i odbranu. Imali smo dobre rezultate u prethodnim susretima, a to je veoma dobar podsticaj naprijed, završio je svoju izjavu Zvjezdan Misimović.

Prva utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala na rasporedu je u petak 11. novembra, dok se uzvratni susret igra četiri dana kasnije.