Bundesliga
0

Misimović i Grafite srušili Stuttgart

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Aktualni njemački nogometni prvak Wolfsburg na impresivan je način otvorio novu sezonu Bundeslige. Na svojoj je Volkswagen-Areni s 2-0 svladao Stuttgart, trećeplasiranu momčad prošle sezone.

U otvarajućoj utakmici sezone Wolfsburg je pokazao da je zadržao sjajnu igru iz prve polovice ove godine, unatoč odlasku trenera Felixa Magatha u Schalke.

Tokom cijele je utakmice bio bolji suparnik, ali konačna je nagrada došla tek u drugom poluvremenu. Najprije je u 71. minuti Christian Gentner gurnuo loptu na vrh šesnaesterca prema Zvjezdanu Misimoviću. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je sjajno naciljao i lijevom nogom matirao nemoćnog Jensa Lehmana.

Osvajanje tri boda potvrdio je 11 minuta kasnije najbolji strijelac prošle sezone, Brazilac Grafite. S desne je strane projurio pokraj Serdara Tascija, koji ga nije uspio zaustaviti ni povlačenjem za dres, i preciznim udarcem zaključio uspješnu bundesligašku premijeru novog trenera Armina Veha.

Posljednji član udarnog Wolfsburgovog trojca Edin Džeko nije se uspio upisati među strijelce, ali bio je vrlo raspoložen za igru i uputio je nekoliko vrlo opasnih udaraca prema Lehmanu.

Bundesliga, 1. kolo:

Wolfsburg – Stuttgart 2-0 (Misimović 71, Grafite 82)