Njemački kup
0

Misimović i Džeko briljirali u prvom kolu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Wolfsburga rutinski su prošli u drugo kolo Njemačkoga nogometnog kupa. Na otvaranju nove sezone u Njemačkoj slavili su kod trećeligaša Wehena iz Wiesbadena 4-1.

Odličnu je utakmicu odigrao čudesni napadački tercet bundesligaških prvaka: Zvjezdan Misimović, Edin Džeko i Brazilac Grafite.

Grafite je doveo Volfsburžane u vodstvo u 25. minuti na asistenciju Džeke, da bi Misimović povisio u 41. minuti nakon feneomenalnoga dvostrukoga duplog pasa s Džekom. Predriblao je 27-godišnji bh. reprezentativac golmana domaćih i ušetao se s loptom u gol.

Na 3-0 povisio je Džeko iz prekida, na Misimovićevu asistenciju, da bi za 4-0 zabio Misimović nakon što mu je loptu sjajno petom odigrao Grafite. Misimović je izbacio svog čuvara iz ravnoteže i mirno plasirao loptu u mrežu.

Golman Wolfsburga, Švicarac Benaglio, obranio je Ziemeru 11-erac u 52. minuti, a utješni su gol igrači Wehena svejedno uspjeli zabiti deset minuta kasnije.

U drugo se kolo minimalnom pobjedom (1-0) kod trećeligaša Eintrachta iz Braunschweiga provukao 2. Bundesligaš Kaiserslautern, koji je čak od 35. minute igrao s igračem manje.

Za goste je pobjednički gol ipak zabio Nemec nakon prekida u 62. minuti.

Tijesno se, također 1-0 pobjedom, u 2. kolo provukao Bayer iz Leverkusena, koji je slavio na gostovanju kod četvrtoligaša Babelsberga. Jedini je gol zabio 21-godišnji švicarski reprezentativac Derdiyok, koji je ovog ljeta pojačao "apotekare" došavši iz Basela.

DFB Pokal, 1. kolo:

Eintracht (B) – Kaiserslautern 0-1 (Nemec 62)

Wehen Wiesbaden – Wolfsburg 1-4 (Bohl 62 / Grafite 25, Misimović 41, 56, Džeko 51)

Osnabrück – Rostock 2-1 (Reichenberger 57, Schmidt 90 / Schied 74)

Babelsberg – Bayer Leverkusen 0-1 /Derdiyok 67)

Lübeck – Mainz

Ingolstadt – Augsburg 1-2 (Braber 73 / Ndjeng 13, Thurk 28)