"Zmajevi" traženi
0

Misimović bi rado u Bayern, Milan ne odustaje od Džeke

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nove vijesti stižu o dvojici bh. nogometaša Wolfsburga, Zvjezdanu Misimoviću i Edinu Džeki, kad je u pitanju tržište nogometaša.

S Misimovićem su porazgovarali iz Münchner Merkura, a izjavu prenosi njemački sportski internetski portal Spox.com. Veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine priznao je da bi se rado ponovno vratio u nekadašnji klub.

"Da, rado bih još jednom igrao za Bayern iz Münchena", rekao je 27-godišnji nogometaš, koji je u Münchenu rođen i koji je za amatere bavarskog kluba igrao od 2000. do 2004. godine.

Nove vijesti o Edinu Džeki i interesu Milana za 23-godišnjeg centarfora lansirao je talijanski dnevnik Corriere dello Sport.

Talijani pišu da Milanezi, unatoč oprečnim najavama, nisu odustali od Bosanca u siječanjskome prijelaznom roku. Uz 25 miliona eura, koliko su već nudili Wolfsburgu za Džeku, sada su njemačkim prvacima kao odštetu spremni dodati i nizozemskog centarfora Klaas-Jana Huntelaara, koji ih je prošlog avgusta u transferu iz Reala koštao 18 miliona eura.

Odšteta za Džeku, definirana ugovorom koji s Wolfsburgom Bosanac ima do ljeta 2013. godine, iznosi vrtoglavih 40 miliona eura.