Bundesliga
0

Misimović: Bayern je ipak najveći favorit

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaš Wolfsburga i BiH-reprezntativac Zvjezdan Misimović (27) gostovao je u ZDF-ovoj emisiji Sportstudio. Na internet stranicama njemačke TV kuće preneseno je nekoliko njegovih izjava.
  • Možemo li odbraniti naslov? Bit će to vrlo teško. Bayern je trenutno, uprkos svemu, najveći favorit. Mi imamo drugi cilj: želimo ove sezone igrati drugačije nego lani - izjavio je ovaj prošle sezone u 20 navrata asistent za golove svojih saigrača, čime je izjednačio rekord Werderovog Austrijanca Andreasa Herzoga iz bundesligaške sezone 1994/95.

Time je otkrio razliku između trenerskih filozofija ranijeg trenera Felixa Magatha te aktuelnog Armina Veha: između odbrambenog Magathovog nogometa i kultiviranog ofanzivnog stila Armina Veha. Isti se, međutim, nije pokazao posebno uspješnim u dvoboju trećeg kola Bundeslige, u kojem je HSV slavio u Wolfsburgu 4-2. Poraz, ipak, nije uzdrmao “vukove”.

  • Bit će u redu. Bitno je da smo svi ostali zajedno. Pokazat će se to našom velikom prednošću.

Kad je u pitanju njegova budućnost, Misimović je kazao:

  • Produžio sam ugovor s Wolfsburgom do 2013. godine. Imamo jako dobru ekipu koja je još itekako razvojna. Osjećam se ugodno u VfL-u. Nastojat ću igrama pridonijeti da ostane što duže u vrhu njemačkog nogometa.

O Bosancu, inače rođenom Bavarcu, nekoliko je rečenica kazao i trener Armin Veh:

  • Nije nam bitan samo zbog vica i ideje u igri. U njemu imamo najboljeg asistenta u Bundesligi. Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli produžiti mu ugovor za dodatnu sezonu.