Nogomet
154

Mirza Varešanović: Nadam se da će nas sarajevska publika podržati na pravi način

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Obećavajućih 1:1 iz Širokog Brijega dobra su uvertira za fudbalere Olimpica pred sutrašnji uzvratni susret finala Kupa BiH.

Sam plasman u finale veliki je uspjeh za mladi tim koji sa klupe uspješno predvodi Mirza Vrešanović. Trener Vukova priželjkuje još jedan kvalitetan meč, te u konačnici trofej pobjednika Kupa.

“Očekujem pobjedu Olimpica i osvajanje Kupa BiH. Nakon prve utakmice sam rekao da se na revanšu nećemo braniti i čuvati 1:1, već da ćemo uz hrabru i otvorenu igru pokušati pobijediti. Većina igrača koji će sutra nastupiti su pošteđeni na nedavnoj prvenstvenoj utakmici protiv Zrinjskog, zbog čega vjerujem da će nas zaobići umor i manjak svježine. Kvalitetno se pripremamo i nadamo se najboljem. Očekujem da će sarajevska publika doći u velikom broju na Koševo i pomoći nam da osvojimo Kup“, izjavio je Mirza Varešanović za Klix.ba.

Varešanović je vodeći Sarajevo bio viceprvak BiH. Kao trener još uvijek nema nijedan osvojen trofej. Uspješna igračka karijera začinjena je nizom titula, a između ostalog je igrajući za Sarajevo osvajao Kup BiH.