Nogomet
230

Mirza Halvadžić i Jadranko Bogičević nova pojačanja FK Željezničar

Klix.ba
Mirza Halvadžić i Jadranko Bogičević
Mirza Halvadžić i Jadranko Bogičević
Švedski nogometaš bh. porijekla Mirza Halvadžić i dojučerašnji defanzivac Olimpica Jadranko Bogičević potpisali su ugovore sa Željezničarom.

Mirza Halvadžić je rođen 15. februara 1996. godine u Lundu. Prošao je omladinsku školu Malmoa, a potom prešao u redove aktuelnog prvaka Švedske Norrkopinga. Posljednju polusezonu je proveo na posudbi u Trellborgsu.

Halvadžić iza sebe ima fenomenalne nastupe za mlađe selekcije Švedske. Za U17 selekciju je odigrao 31 utakmicu i postigao četiri gola te je na Svjetskom prvenstvu za nogometaše do 17 godina sa svojom reprezentacijom osvojio treće mjesto. Za U19 selekciju je nastupao 12 puta, a postigao je tri gola. Mirza igra na obje krilne pozicije, a potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Plavima te će nositi dres sa brojem 17. Halvadžić se ekipi priključuje u subotu.

Danas je Željezničar pojačao i iskusni defanzivac Jadranko Bogičević. Jadranko je rođen 11. marta 1983. godine u Vlasenici. U dosadašnjoj karijeri je nastupao za Jedinstvo Brčko, Rudar Ugljevik, Crvenu zvezdu, Borac, Modriču, Ironi Nir Ramat, Olimpic te za naš Željezničar. U periodu od 2010. do 2013. godine je odigrao 87 utakmica za Želju i postigao šest golova.

Bogičević je potpisao na dvije godine, te se već priključio ekipi.