Nogomet
28

Mirsad Dedić: I danas čuvam dres koji sam dobio od Francesca Tolda

Piše: A. D.
Šesti dan mjeseca novembra posebno mjesto zauzima u životu Mirsada Dedića. U to vrijeme golman Sarajeva, na današnji dan 1996. godine, prvi put je stao na gol reprezentacije Bosne i Hercegovine i na njemu se zadržao u naredne četiri godine. Dogodilo se to u susretu s Italijom. 

Italijani su bili viceprvaci svijeta, ali je Dedić dao veliki doprinos da se na kraju ipak raduju naši reprezentativci.

“Posebna utakmica u mom životu. Vrijeme leti, meni se čini kao da je bilo jučer, a prošlo je evo već 18 godina. Za mene je posebna iz razloga što je bila moja prva u dresu reprezentacije. Prethodno sam bio rezerva Omeroviću, a protiv Italijana sam stao na gol”, kazao je Dedić za Klix.ba.

Upitali smo ga i da li je pred meč postojala trema obzirom da je u to vrijeme bio golman iz domaćeg prvenstva, a da su napad Azzurra predvodili napadači poput Simonea, Chiese, Ravanellija i ostalih.

“Iskreno postojala je mala trema, ali nakon pet minuta provedenih na golu sve je prošlo. Branio sam odlično i to je jedna od mojih najboljih partija na golu reprezentacije. Dobro pamtim slobodnjak Zole koji sam odbranio. Nakon utakmice sam zamijenio dres a Francescom Toldom koji i danas čuvam”, prisjetio se Dedić.

Vezani članci