Nogomet
59

Mirsad Bešlija: Derbi se čeka cijelu sezonu, prilika je da se pokaže ko je gazda u gradu

Piše: D. B.
Mirsad Bešlija
Mirsad Bešlija
U 26. kolu Premijer lige BiH Sarajevo i Željezničar će odigrati gradski derbi na stadionu Asim Ferhatović Hase, a bivši as Plavih Mirsad Bešlija je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoja očekivanja te se prisjetio svog najdražeg duela s ljutim rivalima.

Bešlija očekuje dobru utakmicu na Koševu, a blagu prednost daje Željezničaru.

"Derbi će ponuditi dobru igru, obje ekipe će sigurno dati sve od sebe jer im samo pobjeda igra. Više šanse dajem Željezničaru, bez obzira na ispadanje iz Kupa BiH. Plavima je kroz prvenstvo jedina šansa za Evropu, pa vjerujem da će Edis Mulalić dobro odraditi posao i dići ekipu, koja će pobijediti Sarajevo. Ipak, teško je prognozirati, mogao bi odlučiti jedan gol", izjavio je Bešlija.

Kako je rekao, derbi je prilika da se pokaže ko je glavni u gradu.

"Derbi je sve, cijelo prvenstvo igraš radi tih utakmica, a kad dođe, daš sve od sebe da pokažeš ko je gazda u gradu. Za mene je to najveća utakmica u ligi, vjerujem da i aktuelni igrači oba tima tako misle. Učinit će sve da obraduju Manijake i Horde zla", rekao je bivši nogometaš Plavih.

Iz svojih igračkih dana izdvojio je dva derbija.

"Najdraži derbiji su oni u kojima smo pobijedili Sarajevo 3:0 na Koševu u ligi te 3:2 u Kupu BiH. Kada smo dobili 3:0, to je bio moj prvi derbi, a postigao sam i pogodak", prisjetio se Bešlija.

On se nakon završetka prvenstva posvetio porodici i uživanju, a povremeno igra i nogomet.

"Igram malo rekreativno nogomet, bavim se i ribolovom, ispunim dan i to je uglavnom sve", završio je Bešlija.