Nogomet
2

Mirror: Moyes razgovarao s Rooneyjem, ali ga nije odobrovoljio

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Uniteda David Moyes prošlih je dana u seriji telefonskih razgovora pokušao uvjeriti Waynea Rooneyja da ostane na Old Traffordu, ali za sada nije bio uspješan, tvrdi Mirror.

Napadač engleske nogometne reprezentacije već je duže vrijeme nezadovoljan statusom na Old Traffordu, a dodatno ga je pogodila nespretna Moyesova izjava u kojoj je sugerisao da je Rooney zamjena za Robina van Persieja. I dok su Unitedovi igrači trenutno na turneji po Australiji, Rooney se kod kuće liječi od povrede zadnje lože.

Mirror navodi da ga je Moyes nekoliko puta zvao posljednjih dana i uvjeravao ga da ga ne vidi isključivo kao zamjenu Van Persieju. No, Rooney je tražio jamstva da će igrati na svojoj najdražoj poziciji, onoj centralnog napadača, a to mu nasljednik legendarnog Alexa Fergusona nije želio obećati.

Stoga je i dalje aktuelna želja 27-godišnjeg nogometaša za napuštanjem Old Trafforda, a zna se i da najveći interes za njega pokazuje Chelsea, što je potvrdio i menadžer londonskog kluba Jose Mourinho. United je prvu ponudu sa Stamford Bridgea odbio, ali Mirror piše da se Chelsea uskoro sprema ponuditi čak 30 miliona funti za igrača koji je od 2004. član Crvenih vragova.