Nogomet
3

Mirko Marić: Zasluženo smo pobijedili Sarajevo, u Prijedor idemo po tri boda

Piše: D. B.
Mirko Marić u dresu Širokog Brijega
Mirko Marić u dresu Širokog Brijega
Mladi napadač Širokog Brijega Mirko Marić srušio je Sarajevo u utakmici 18. kola BHT Premijer lige odigranoj u nedjelju na Pecari. Širokobriježani su pobijedili rezultatom 2:0 zahvaljujući Marićevim golovima. Nakon pobjede nad Bordo ekipom, Marić najavljuje osvajanje tri boda u Prijedoru kod Rudara u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Marić smatra da je Široki zasluženo pobijedio Sarajevo i tako dokazao da je snažna ekipa.

"MI u posljednje vrijeme igramo odlično, a čak osam utakmica nismo primili pogodak. Devet susreta u BHT Premijer ligi smo bez poraza. Protiv Sarajeva smo dali sve od sebe i zasluženo pobijedili. Postigao sam dva gola i osjećaj je bio sjajan"", izjavio je Marić za portal Klix.ba, koji je debitovao prije 13 mjeseci u utakmici Širokog Brijega i Leotara. Tada je imao 17 godina, a do sada je postigao sedam golova, računajući prvenstvo i kup.

U 19. kolu BHT Premijer lige, koje je ujedno i posljednje u jesenjem dijelu prvenstva, Široki Brijeg gostuje u Prijedoru kod Rudara. Marić očekuje novu pobjedu svog tima.

"Svakako idemo na pobjedu protiv Rudara i to možemo ostvariti. S tri boda idemo na 1. ili 2. mjesto na tabeli", jasan je bio Marić.