Nogomet
2

Mirko Marić: Među glavnim smo kandidatima za titulu, nadam se većoj minutaži

Piše: D. B.
Mirko Marić u duelu s Vuletom Trivunovićem
Mirko Marić u duelu s Vuletom Trivunovićem
Široki Brijeg je započeo svoje pripreme za nastavak takmičenja u nogometnoj BHT Premijer ligi, a mladi napadač Širokobriježana, Mirko Marić, vjeruje da je njegov tim kandidat za osvajanje titule. Nada se i nešto većoj minutaži u odnosu na jesenji dio prvenstva.

Igrači Širokog Brijega su se odmorili i spremno dočekali pripreme za nastavak sezone. Ostali su bez dva igrača, a dobili su dva pojačanja.

"Mislim da je bilo i previše odmora. Uželio sam se nogometa, kao i moji saigrači. Ekipa je u odličnom stanju, a za sebe mogu reći da sam također zadovoljan svojom formom. Odmorio sam se desetak dana, a potom počeo s radom po prrogramu koji sam dobio od kluba. Što se tiče igračkog kadra, otišao je Vedran Ješe, a Dalibor Šilić se penzionisao, tako da je sada sportski direktor kluba. Dobili smo dva pojačanja, a to su Mate Pehar i Bazilac Hugo Alexandrino Souza", rekao je Marić za portal Klix.ba.

Pripreme Širokobriježana su već na visokom nivou.

"Vrijedno treniramo, očekuje nas utakmica s Veležom, nakon toga s Neretvancem, a potom putujemo u Novigrad na turnir", rekao je mladi napadač Širokog Brijega.

Namjera Širokog Brijega je borba za titulu na proljeće.

"S ovom ekipom smo među glavnim kandidatima za osvajanje prvenstva. Konkurenti su nam Željezničar i Zrinjski, pa tek onda Sarajevo, jer je tim sa Koševa doveo nekoliko novih igrača, pa je potrebno vrijeme da se to sve uklopi. Osim toga, Sarajevo ima i teži raspored", kazao je Marić.

Kao i većina nogometaša iz BHT Premijer lige, Marić smatra da je pauza u prvenstvu preduga.

"Možda bi bilo najbolje da se igra kao u Hrvatskoj, 10 ili 12 klubova u ligi, pa da se igra trokružno ili četverokružno. Na taj način bi se popravio kvalitet nogometa, bilo bi više dobrih utakmica, a samim tim i više gledatelja na tribinama".

Ovaj je igrač u nekoliko navrata tokom jesenjeg dijela prvenstva pokazao vrhunski kvalitet, a briljirao je u derbiju protiv Sarajeva odigranom u novembru prošle godine, kada je postigao oba gola za pobjedu Širokobriježana na Pecari. Želja mu je da još više pridonese svom klubu.

"Nadam se da ću imati veću minutažu na proljeće, ali će o tome odlučivati stručni štab", završio je Marić.