Nogomet
6

Mirko Marić: Gabala je nepoznanica za nas, bio je i Irtysh, ali smo prošli dalje

Piše: D. B.
Mirko Marić
Mirko Marić
Široki Brijeg je nakon današnjeg žrijeba saznao protivnika u 1. pretkolu Evropske lige, a to je azerbejdžanska Gabala. Ukoliko Širokobriježani preskoče tu "stepenicu". Čeka ih Mlada Boleslav.

Mladi reprezentativac Hrvatske i napadač zagrebačkog Dinama na posudbi u Širokom Brijegu, Mirko Marić, vjeruje u uspjeh svog tima.

"Oni su za nas velika nepoznanica, isto kao što je prošle godine bio Irtysh, ali smo ih pobijedili, pa se takvom ishodu nadamo i ovog puta. Pripreme zasad idu odlično i vjerujem da ćemo protiv Gabale biti u odličnoj formi. Naravno, cilj nam je prolazak u 2. pretkolo Evropske lige", izjavio je Marić za portal Klix.ba.

Ukoliko Širokobriježani prođu u 2. pretkolo, imat će veoma težak zadatak, a to je češka ekipa Mlada Boleslav.

"Mlada Boleslav je jedan od najboljih klubova u Češkoj, ali vjerujem da i mi imamo sjajnu ekipu i da ćemo se moći ravnopravno boriti s njima za 3. pretkolo Evropske lige", završio je Marić.

Prva utakmica se igra 3. jula u gostima kod Gabale, a uzvrat je 10. jula na Pecari. Pobjednika dvoboja Gabala - Široki Brijeg u drugom pretkolu čeka češka Mlada Boleslav, a te utakmice su na rasporedu 17. i 24. jula.