Nogomet
70

Miralem Pjanić među igračima koje Barcelona želi dovesti iz Italije

Piše: D. B.
Barcelona će se u narednom periodu posvetiti dovođenju mladih zvijezda iz talijanske Serije A, među kojima je bh. reprezentativac i član AS Rome Miralem Pjanić.
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)

Dolaskom bivšeg sportskog direktora Milana Arieda Braide u Barcelonu, katalonski klub je počeo intenzivno pratiti zvijezde koje nastupaju u talijanskoj Seriji A. Među njima je bh. reprezentativac Miralem Pjanić (25), koji je jedan od najboljih igrača Rome.

Upravo Pjanić ima posebnu preporuku jer je ranije radio sa aktuelnim trenerom Barcelone Luisom Enriqueom, koji je prethodno bio trener Vučice.

Paul Pogba (Foto: EPA)
Paul Pogba (Foto: EPA)

Juventusov nogometaš Paul Pogba (22) je također na meti Barcelone. Radi se o fizički i tehnički kompletnom nogometašu, koji je najveća želja Katalonaca. No, dvadesetdvogodišnji Francuz neće biti nimalo jeftin ako ga Barcelona želi dovesti iz Juventusa.

Felipe Anderson (Foto: EPA)
Felipe Anderson (Foto: EPA)

Na listi želja je i nogometaš Lazija, brazilski playmaker Felipe Anderson (21).

Mateo Kovačić (Foto: EPA)
Mateo Kovačić (Foto: EPA)

U Barceloni također prate "hrvatskog Iniestu", nogometaša Intera Matea Kovačića (20) kojeg odlikuju odlična tehnika, dribling, brzina, pregled igre i zadnji pas. On će u maju napuniti 21 godinu, ali Barca već ima hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Paulo Dybala (Foto: EPA)
Paulo Dybala (Foto: EPA)

Barca je pokazala interes za argentinskog napadača Paula Dybalu (21), koji je prava senzacija u Palermu.

Matteo Darmian (Foto: EPA)
Matteo Darmian (Foto: EPA)

Talijanski desni bek Matteo Darmian (25) također blista u Torinu, zbog čega je na radaru Barcelone.