Nogomet
0

Miralem Pjanić: Bio sam ljut na medije u BiH, objavili su nešto što nisam rekao

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Bh. reprezentativac i nogometaš AS Rome, Miralem Pjanić, obratio se talijanskim medijima prije današnjeg treninga. Govorio je o ekipi, transferu, treneru i neugodnosti s navijačima.

Na samom početku konferencije za medije je istakao sjajnu atmosferu u ekipi.

"Na pravom smo putu od samog početka. Stručni štab ima dobru komunikaciju sa igračima", rekao je Pjanić.

Novinari su ga upitali da li je uloga playmakera njegova omiljena pozicija.

"S trenerom sam već razgovarao o poziciji na kojoj me namjerava koristiti. On od svih nas u sredini terena želi da kontrolišemo igru većim posjedom lopte i to mi odgovara. U karijeri sam igrao na nekoliko pozicija, a tek ćemo vidjeti gdje ću igrati u budućnosti", izjavio je Pjanić.

Cilj ekipe je igrati bolje nego protekle sezone, posebno protiv manjih timova.

"Za nas je važno kako ćemo započeti sezonu. Ekipi je potrebno još treniranja. Trener je zahtjevan, on zna šta želi od igrača i to nam je jasno. Želimo ostvariti velike ciljeve ove sezone. Prošle godine smo igrali dobro protiv velikih ekipa, ali je sada vrijeme da napravimo napredak i kada je riječ o susretima s manjim ekipama", rekao je popularni Mire.

Neizostavna tema su bili njegovi komentari nakon rimskog derbija, zbog kojih su mu zamjerili navijači Rome. Radi se o spornoj izjavi da mu je drago zbog gola bh. reprezentativca Senada Lulića za Lazio u finalu Kupa italije..

"Ono što je objavljeno da sam rekao u BiH nije tačno. Bio sam veoma ljut kad sam čuo šta se dogodilo. U intervjuima koji su ovdje prevedeni stvari nisu navedene onako kako sam zapravo rekao. Uvijek mi je bilo stalo do mojih navijača i bio sam tužan kao i oni zbog poraza u Kupu Italije. To je bio najteži poraz u mojoj karijeri. Uvijek sam poštovao navijače, igrače i klub. Nisam osoba koja govori takve stvari", objasnio je Pjanić.

Bilo je govora i o tome da li je naš reprezentativac preuzeo ulogu vođe u Romi.

"Što više dodavanja napravim, to se važnije osjećam. Želim preuzeti odgovornost u ovom timu i pomoći mu da dođe u sami vrh tabele. Prošle godine nisam mogao biti u najboljoj formi zbog povrede, a ove godine sam spremniji nego ikad. Nadam se da ću igrati konstantno dobro i da povreda neće biti. Radim sve što mogu kako bih pomogao treneru da se navikne na tim", izjavio je Pjanić.

Na konferenciji za medije je izjavio da ne želi napustiti Romu.

"Ne želim otići i svi u klubu to dobro znaju. Oduvijek sam želio ostati ovdje. Dat ću sve od sebe kako bismo započeli sezonu na pravi način. Kada je riječ o novom ugovoru, to se ne događa preko noći, ali mi razgovaramo o tome. Postoji želja s obje strane, a šta će se dogoditi, vidjet ćemo", kazao je Mali princ.

O treneru Rudiju Garciji i novom saigraču Douglasu Maiconu je govorio samo najbolje.

"Garcia je trener koji puno razgovara sa svojim igračima. Vjerovao je u nas od samog početka. Tim je odlučan da radi kako teba. Maicon se dobro priprema, njegovo će nam iskustvo biti korisno", završio je Pjanić.