Nogomet
7

Miodrag Ješić: Žalimo za propuštenim prilikama, na proljeće ćemo izgledati sasvim drugačije

Piše: O. T.
Miodrag Ješić (Foto: Klix.ba)
Miodrag Ješić (Foto: Klix.ba)
Sarajevo je u derbiju 18. kola BHT Premijer lige pretrpjelo minimalan poraz od Širokog Brijega na Pecari, a nakon meča svoj komentar dao je trener Sarajeva Miodrag Ješić.

Sarajevo je prije pogotka Kožulja u 69. minuti imalo dvije odlične prilike preko Benke i Bekića, ali mreža Solde je ostala mirovati. Ješić smatra da Bordo tim može žaliti za propuštenim šansama.

"Ostaje da im čestitamo na pobjedi i da žalimo za propuštenim šansama. Imali smo stopostotne prilike kod rezultata 0:0, ali ih nismo realizirali i zato imamo ovaj poraz", kazao je Ješić.

Njegov tim je sada na petom mjestu sa šest bodova manje od prvoplasirane Slobode. U proljetnom prvenstvu igrat će se još 12 mečeva u kojima će Sarajevo tražiti način kako odbraniti titulu. Ješić najavljuje drugačije Sarajevo na proljeće.

"Kada sam došao, rekao sam da je Sarajevo u prvom dijelu sezone ispustilo dosta bodova. Sa ovim porazom smo šest bodova iza prvog mjesta, ali nećemo se predavati do kraja. Na pripremama ćemo se dobro spremiti i Sarajevo će na proljeće izgledati sasvim drugačije", poručio je trener Sarajeva.