Nogomet
29

Mino Raiola, menadžer Ibrahimovića i Pogbe, zaradio više 30 miliona eura ovog ljeta

Klix.ba
Mino Raiola (Foto: AFP)
Mino Raiola (Foto: AFP)
Prema pisanju španskog AS-a, menadžer Mino Raiola je ovog ljeta zaradio više od 30 miliona eura, što je barem za devet miliona više od godišnje plate Cristiana Ronalda u Real Madridu.

Minimalno 30 miliona Raiola je zaradio učestvovanjem u transferima svoja tri igača koja su potpisala za Manchester United. Prvi od njih je Paul Pogba koji je za rekordnih 105 miliona stigao na Old Trafford iz Juventusa. Raiola je od tog transfera dobio 20 miliona eura.

Pored Pogbe, u United su stigla još dva Raiolina klijenta - Zlatan Ibrahimović i Henrikh Mkhitaryan. AS piše da je od Mkhitaryanovog tranfera iz Dortmunda u United teškog 42 miliona eura, Raiola dobio iosam miliona eura.

Na Ibrahimoviću je zaradio tri miliona, jer je Ibrahimović stigao kao slobodan igrač, a prethodno je nastupao za Paris Saint-Germain.

Raiolion igrač je i Mario Balotelli koji je jučer potpisao za Nicu tako da je Raiola i od toga dobio svoj dio. U njegovom "arsenalu" nalaze se također Romelu Lukaku i Blaise Matuidi, ali oni nisu mijenjali klubove ovog ljeta.