Nogomet
0

Ministar Hadžihafizbegović ugostio fudbalske šampione BiH

FENA
Povodom osvajanja šampionske titule, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović primio je danas fudbalere i članove Uprave FK Sarajevo, predvođene šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem i predsjednikom UO Hajrudinom Šumanom, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Ministar Hadžihafizbegović upoznao je prisutne da će Vlada KS-a na narednoj sjednici odobriti 20.000 KM s pozicije Ministarstva kulture i sporta kao nagradu ovom klubu za postignuti uspjeh.

"Uvijek sam spreman dati maksimalnu podršku vrhunskim sportistima i klubovima. Namjeravam sa svojim saradnicima izraditi strategiju za podršku sportu, jer je to najbolji način da uložena sredstva budu vraćena u vidu novih vrhunskih rezultata. Ovakav vid podrške planiran je i za oblast kulture i umjetnosti. Strategija nam je neophodna da bismo održali nivo postignutih rezultata, te dosegnuli još veće i značajnije uspjehe, jer sport i kultura su najbolji ambasadori BiH u Evropi i svijetu", istakao je ministar Hadžihafizbegović.

Razgovarano je i o mogućnostima kontinuiranog sufinansiranja rada uspješnih sarajevskih i bosanskohercegovačkih klubova i sportista.

Iskazano je očekivanje da će skorašnje usvajanje zakona o sportu koji je u parlamentarnoj proceduri na nivou FBiH riješiti ovo pitanje.

"Potrebna nam je pomoć i podrška svih struktura vlasti kako bi naši budući rezultati bili značajniji. Pred nama su utakmice pretkola za ulazak u Ligu evropskih prvaka. Mi u ove utakmice ulazimo s velikim ambicijama, jer želimo da u naš glavni grad dovedemo velike evropske klubove", najavio je Musemić.

Ministar Hadžihafizbegović podržao je ambicije FK Sarajevo, te naglasio da je i njegova želja da "Sarajevo" u bliskoj budućnosti postane veliki evropski klub.

Na kraju druženja svojim gostima uručio je roman "Vječnik" Nedžada Ibrišimovića.