Nogomet
23

Mininogometna liga Sarajevo počinje u subotu, učestvuje 18 ekipa

Piše: D. B.
Druga sezona Mininogometne lige Sarajevo počet će u subotu 10. decembra, a takmičit će se ukupno 18 ekipa.

Na sastanku organizatora i učesnika lige održanom u četvrtak dogovorena pojašnjena su pravila takmičenja, a predstavljen je i raspored odigravanja kola.

Mininogometnu ligu Sarajevo igrat će 18 ekipa, a to su Unigradnja, Paja Taxi, Općina Ilijaš, Općina Stari Grad, Sunnyland, Julius Meinl & Paper Moon, Twin Cakes, Neon, Golden Boys, Eti, Komel, Brazzeri, Valter & Nexus Ict, Čengić Vila, BH Pošta, Kreis BH, Kato te ICG.

"Veoma smo zadovoljni odzivom, jer ćemo ovu sezonu igrati sa 18 veoma jakih ekipa. Svaki tim ima podjednake šanse za plasman u završnicu, koja će se igrati u Vitezu u maju. Ligaške utakmice će se igrati svake subote u periodu od 16:45 do 00:00 sati", saopćili su organizatori.

Završnica lige, odnosno play-off, igrat će se u Vitezu, a sudjelovat će prvaci i viceprvaci liga iz bh. gradova. Prvaci svih gradova će se boriti za titulu državnog prvaka, a viceprvaci za Kup BiH. Učesnici, odnosno finalisti prvenstva i Kupa će osigurati nastup u mininogometnoj Ligi prvaka, koja će se igrati u septembru u Mariboru. Nagrada za pobjednika iznosi 10.000 eura.