Nogomet
0

Minimalna pobjeda Sarajeva protiv Travnika

Piše: D.B.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U pretposljednjoj utakmici 10. kola bh. nogometne Premijer lige subotnjeg termina, na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" svoj susret su odigrale ekipe Sarajeva i Travnika. Utakmica je počela u 17 sati.

Od prve minute za ekipu Travnika su zaigrali: Adilović, Badrov, Zatagić, E. Varupa, Helvida, Čurić, N. Varupa, Pranjković, Mujakić, Kolašinac, Fajić.

Trener Sarajeva, Mirza Varešanović, odlučio se za sljedeći sastav: Hamzić, Arsenijević, Muharemović, Nuhić, Gutić, Trebinjac, Hamzagić, Jahović, Šćepanović, Kojašević, Ihtijarević.

Već u 7. minuti susreta domaći igrači su napravili ozbiljnu priliku. Na centaršut Arsenijevića, Hamzagić je šutirao sa samo pet metara, ali je bio neprecizan. U 10. minuti Šćepanović se potpuno sam našao pred golmanom gostiju Adilovićem koji je uspio sačuvati svoju mrežu. Nekoliko trenutaka kasnije je pokušao i Damir Kojašević, čiji je udarac golman domaćih Adilović krajnjim naporom izbacio u korner. U nastavku utakmice se nastavila inicijativa "bordo" ekipe. U 23. minuti je Hamzagić sa trinaest metara pogodio prečku.

U 33. minuti Pranjković je postigao gol za Travnik koji je poništen zbog prekršaja u napadu. Na drugoj strani je ponovo dobro šutirao Kojašević koji je i ovog puta bio neprecizan. Uprkos dobroj igri domaće ekipe, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu ekipa Sarajeva je nastavila sa napadima prema golu Travničana koji su se po svemu sudeći pokušali odbraniti u Sarajevu. Jahović je u 59. minuti dobro šutirao, ali je lopta završila iznad gola gostiju.

U 67. minuti Šćepanović je imao stopostotnu priliku da svoju ekipu dovede u prednost, ali mu je golman Adilović po drugi put odlično odbranio. Čuvar mreže gostiju se istakao i u 74. minuti kada je sam ispred njegovog gola izašao Jahović.

Nakon konstantnih napada ekipa Sarajeva ipak nije došla do gola iz igre, nego je Hamzagić u 89. minuti pogodio iz slobodnog udarca i tako pred sam kraj susreta donio tri boda domaćoj ekipi koja je teškom mukom savladala ekipu Travnika.