Grupa A
0

Minimalna pobjeda Bayerna protiv Maccabija

Totalsport
Ivica Olić već se u drugoj utakmici nakon oporavka od ozljede vratio staroj navici - postizanju golova. Štoviše, donio je pobjedu svome Bayernu protiv Maccabija (1-0) u 5. kolu grupe A Lige prvaka.

Ivica Olić je u 62. minuti realizovao dobru igru. Mark van Bommel je odličnim dodavanjam pronašao Marija Gomeza, izraelski golman Nir Davidovitch je uspio odbraniti njegov udarac, ali lopta se odbila tačno na noge Oliću koji to nije propustio iskoristiti.

Bayern se i u srijedu mučio na svojoj Allianz Areni, ali Olić je zato bio prilično raspoložen. U prvom je poluvremenu dvaput opasno zaprijetio, najprije u 33. minuti kada je s desne strane utrčao u kazneni prostor, namjestio se na udarac lijevom nogom i pritom uz pomoć Maccabijeva braniča, od kojeg se odbila lopta, nokautirao Davidovitcha koji se ipak uspio oporaviti. U sučevoj nadoknadi prvog poluvremena naš je napadač pucao glavom nekoliko centimetara iznad grede. Olić je igrao do 81. minute kada ga je zamijenio Anatolij Timoščuk.

Osim Olića, Bayernove šanse za plasman u osminu finala sačuvao je i Bordeaux koji je kod kuće s 2-0 svladao Juventus. Dva pogotka glavom srušila su talijansku momčad, u 54. minuti je pogodio Fernando nakon ubacivanja Jaroslava Plašila, a u posljednjim je sekundama loptu upućenu iz kornera iza Buffona smjestio Marouane Chamakh.

Bordeaux je uoči posljednjeg kola osigurao prvo mjesto u skupini, a o drugom će u izravnom okršaju na Olimpijskom stadionu u Torinu odlučivati Juventus (osam bodova) i Bayern s bodom manje.

Liga prvaka, grupa A, 5. kolo:

Bayern – Maccabi Haifa 1-0 (Olić 62)

Bordeaux – Juventus 2-0 (Fernando 54, Chamakh 90+4)

Tabela:

  1. Bordeaux 5 4 1 0 8-2 13

  2. Juventus 5 2 2 1 3-3 8

  3. Bayern München 5 2 1 2 5-4 7

  4. Maccabi Haifa 5 0 0 5 0-7 0