Nogomet
5

Milošević: Ne zadovoljavamo se prosjekom, očekujem aplauze za Petrovića

Klix.ba
Nebojša Milošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nebojša Milošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Uoči utakmice 11. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara, u prostorijama FK Radnik je održana konferencija za medije na kojoj je govorio šef stručnog štaba bijeljinskog tima Nebojša Milošević.

"Pred meč sa GOŠK-om iz Gabele sam rekao da nas očekuje niz izuzetno teških utakmica, nakon kojih bismo znali naše objektivne mogućnosti. Od mini-serije su ostale još dvije utakmice. U ovom trenutku je lijepo biti dio Radnika i Bijeljine i svi mi uživamo u atmosferi koju smo napravili mukotrpnim radom mjesecima unazad. Iz tog niza imamo još dvije utakmice, poslije kojih ćemo imati odgovor na pitanje gdje se nalazimo i možemo li se izboriti sa pozitivnim pritiskom javnosti", izjavio je Milošević.

U Radniku ne smatraju da su autsajderi kada je riječ o susretu sa Željezničarom.

"Ponosni smo što smo kao klub došli u situaciju da sa klubovima duge tradicije i jakog imena sa kojima se srećemo nismo autsajderi. Mi respektujemo Sarajevo, Željezničar, Zrinjski, Slobodu, ali se u startu ne osjećamo da smo u podređenom položaju, nego imamo svoje ambicije. Tako dočekujemo i Željezničar. Oni su u usponu forme, imaju kvalitetne pojedince koji pokazuju individualni kvalitet. To je klub koji u svakoj utakmici ima imterativ pobjede. Mi to poštujemo, ali želimo ispuniti svoje ambicije, a naša prevashodna ambicija je da pružimo sopstveni maksimum. Za koji će to rezultat biti dovoljno, vidjećemo. Ono što je sigurno jeste da se ne zadovoljavamo prosjekom", dodao je trener Radnika.

Susret Radnika i Željezničara bit će povratak Slavka Petrovića u Bijeljinu, koji je aktuelni trener Plavih.

"Što se tiče Petrovića, ja sve kolege maksimalno uvažam i poštujem, a već nekoliko puta sam rekao da sam u klubu i gradu zatekao lijepo mišljenje o njemu, koje je on svakako zaslužio svojim profesionalnim odnosom i ostvarenim rezultatima. I ovog puta mu čestitam na tome. Očekujem da će publika da ga pozdravi aplauzom prije početka utakmice, kao i na kraju, Takav aplauz smo mi dobili u prošlom kolu u Tuzli i jako smo se lijepo osjećali zbog toga. Sutra neka pobijedi bolji, a protivničkom klubu i njihovom stručnom štabu želim svu sreću u takmičenju", rekao je Milošević.

On je obećao borbenu igru Radnika protiv Plavih.

"Nakon utakmice u Tuzli smo imali par lakših povreda, ali naši igrači pokazuju karakter i lakše povrede saniraju u hodu uz maksimalan pristup treningu. Veoma me raduje da se u Bijeljini sve više priča o Radniku i bit ćemo presretni kada sutra vidimo dobro popunjenu tribinu na našem stadionu. Ja u ime kluba, stručnog štaba i igrača obećavam da ćemo sutra dati sve od sebe", završio je Milošević.

Utakmica Radnik - Željezničar se igra u subotu s početkom od 15:30 sati. Ulaznica košta 5 KM.