Nogomet
64

Miloš Stojčev: Pobjedom protiv Čelika ćemo potvrditi da zaslužujemo trofej

Piše: D. B.
Miloš Stojčev u dresu FK Sarajevo
Miloš Stojčev u dresu FK Sarajevo
FK Sarajevo dočekuje uzvratnu utakmicu finala Kupa BiH protiv Čelika s prednošću od 2:0 nakon pobjede u Zenici, a nogometaš Bordo ekipe Miloš Stojčev najavljuje novu pobjedu svog tima kojom će biti ovjereno osvajanje trofeja.

Tim sa Koševa je u prvoj utakmici pružio odličnu igru te je pobijedio rezultatom 2:0, prvi gol je postigao Vule Trivunović, a strijelac drugog gola je bio upravo Miloš Stojčev.

"Dobro smo upoznati s kvalitetom ekipe Čelika, zbog čega smo uspjeli da neutrališemo sve opasnosti. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, a plod toga je bio sjajan rezultat za nas", izjavio je Stojčev komentarišući prvi finalni susret.

Iako ima značajnu prednost, Sarajevo će u revanšu ponovo jurišati na pobjedu.

"U drugoj utakmici očekujem da pružimo dobru igru i da ostvarimo novu pobjedu, kojom ćemo potvrditi da zaslužujemo trofej u Kupu BiH", kazao je ponajbolji nogometaš Sarajeva.

Proteklom polusezonom je zadovoljan i ne namjerava napustiti Koševo.

"Jako sam zadovoljan onim što smo pokazali u drugom dijelu prvenstva. Vezan sam ugovorom za klub još dvije godine, tako da ću i u narednom periodu uživati igrajući za Sarajevo", završio je Stojčev.

Sarajevo i Čelik se sastaju u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a utakmica počinje u 17 sati.