Nogomet
0

Milomir Odović: Slavija je bolja na gostujućem nego na domaćem terenu

Piše: A. D.
Težak poraz od Širokog Brijega začinjen sa sedam lopti u mreži Čelika, Zeničani su donekle zaliječili trijumfom u Kupu nad Olimpicom koji im osim popravka atmosfere i povratka samopouzdanja nije donio mnogo obzirom na eliminaciju iz Kupa.

Naredni meč Čelik igra na domaćem terenu protiv Slavije, a trener Milomir Odović nada se novoj pobjedi.

“Spremni smo za Slaviju. Dovoljno sam zajedno sa mojim igračima da bi oni shvatili šta od njih tražim i očekujem. Danas ću ih na posljednjem treningu pred utakmicu podsjetiti šta se od svakog ponaosob traži, a ako u djelo sprovedu moje zamisli ja sam siguran da ćemo pobijediti”, izjavio je trener Čelika za Klix.ba.

“Atmosferu je popravio Olimpic. Zadovoljan sam kako smo odigrali na toj utakmici. Imamo mnogo igrača približnog kvaliteta, a njih 12, 13 u konkurenciji je za tim” dodao je Odović.

Odović je svojevremeno odlične rezultate pravio vodeći upravo Slaviju. I danas dosta dobro poznaje tim iz Istočnog Sarajeva.

“Poznajem većinu njihovih igrača. Radi se o kvalitetnim individualcima i kvalitetnoj ekipi, ali rezultat će na sutrašnjoj utakmici zavisiti isključivo od nas. Imamo mi u vidu da oni bolje igraju na gostujućem nego na domaćem terenu, da su opasni iz kontra napada, ali smo spremni za sve te situacije”, najavio je Odović.

Nastup Petra Bašića pod znakom je pitanja, dok sigurno neće biti dvojice Dedića.