Nogomet
16

Milomir Odović: Sa ovakvim navijačima Željo je mnogo jači

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Lakše od očekivanog Željezničar je danas apsolvirao gostovanje u Mostaru kod Veleža kojemu je nanio prvi poraz sezone na domaćem terenu.

Uvjerljivih 3:0 nije prava slika dešavanja na terenu tokom 90 minuta meča, ali je trijumf Plavih posve zaslužen s čim se nakon meča složio i trener Milomir Odović.

“Zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Na kraju je sve ipak završilo sportski zbog čega smo zahvalni Veležu“, konstatovao je nakon meča Odović.

Prema svemu sudeći vječiti sarajevski derbi odlučit će novog prvaka BiH. To, u slučaju trijumfa Željezničara na Koševu vrlo lako može biti i mladi Odovićev tim.

“Sticajem okolnosti smo tu gdje jesmo. Osnovni cilj Željezničara je plasman u Evropu, a da bismo se plasirali u Evropu, moramo se boriti za titulu prvaka. Lako se može desiti da budemo i četvrti na kraju sezone, dok niko ne garantuje da će Široki Brijeg osvojiti Kup BiH. Važno je da ovaj mladi tim iz utakmice u utakmicu stasava“, rekao je Odović, osvrnuvši se na navijanje Manijaka danas u Mostaru:

“Željezničar je sa ovakvim navijačima mnogo jači. Njihovo navijanje danas posebno me raduje.“