Nogomet
36

Milimetri do titule: Juve upisao 25. uzastopni meč bez poraza u ligi, poražena Fiorentina

Piše: O. T.
Alvaro Morata (Foto: Twitter)
Alvaro Morata (Foto: Twitter)
Dominacija Juventusa u italijanskom fudbalu se nastavlja. Stara dama je u 35. kolu savladala Fiorentinu (2:1) u Firenci i sada je samo "milimetri" dijele do petog uzastopnog naslova prvaka Italije.

Juventus sada, tri kola prije kraja prvenstva, ima 12 bodova i utakmicu više od Napolija koji u ponedjeljak gostuje Romi.

Ukoliko Napoli ne savlada Vučicu, Juventus će peti put uzastopno osvojiti Seriju A. Čak i u slučaju da Napoli pobijedi Romu, teško je povjerovati da će Juventus izgubiti sve mečeve do kraja prvenstva.

Mandžukić je svojim 10. golom u Seriji A ove sezone doveo Juventus u vodstvo u 39. minuti, a asistenciju je upisao Pogba. Na drugoj strani uzvratio je Mandžukićev kolega iz reprezentacije Hrvatske Nikola Kalinić koji je pogodio za 1.1 u 81. minuti.

Juventusu su bile potrebne samo dvije minute da preko Morate vrati vodstvo na 2:1. Ipak, domaći tim je mogao do gola, ali je Buffon odbranio penal Kaliniću. Kasnije je italijanski golman još jednom odličnom intervencijom odbranio i opasan udarac Bernardeschija čime je Buffon pokazao zašto i u svojoj 38. godini spada među najbolje golmane svijeta.

Fiorentina je ovim porazom izgubila skoro sve šanse za plasmanom u Ligu prvaka naredne sezone, jer Roma ima devet bodova više i utakmicu manje, a do kraja su ostala tri kola.

Tabela: