Dobrodošli na SP 2010.
0

Milijarda kondoma i 40.000 prostitutki

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vozači taksija koji se voze oko barova duž ulice Long Street u Cape Townu kažu da su spremni za dolazak fudbalskih navijača koji će u junu i julu preplaviti ovaj južnoafrički grad u toku Svjetskog prvenstva. Spremni su, kažu i hoteli, restorani, barovi, ali i prostitutke.

Jasno je da je Svjetsko prvenstvo za seks industriju isto što i godišnji odmor za prodavnice slatkiša - privremena navala uzbuđenih ljudi koji osjećaju kolektivno veselje i spremni su potrošiti i više od planiranog da bi se dobro proveli.

Procjenjuje se da će oko 40.000 osoba vezanih uz seks industriju pokušati fanovima koji stižu iz Rusije, Konga, Nigerije i drugih zemalja ponuditi puni ugođaj, javlja CBS News. Također se procjenjuje da će u JAR stići 400.000 uglavnom muških gostiju.

Henry Africa (49), taksista iz Cape Towna, osim što vozi putnike od aerodroma do željene lokacije, također ima i "crvene ture", za koje se nada da će biti hit među posjetiocima. Za oko 500 dolara on klijente vozi do striptiz klubova, pa čak i do prostitutki koje, kako kaže, upražnjavaju siguran seks. To će biti važna informacija za sve koji dođu u JAR jer je to zemlja gdje je svaka peta odrasla osoba HIV pozitivna.