Nogomet
0

Milićević: Super je bilo debitovati u fantastičnom ambijentu u Zenici

Piše: E. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Danijel Milićević je debitovao asistencijom u pobjedi naše reprezentacije nad Estonijom (5:0) u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Krilni igrač Genta je u igru ušao u 75. minuti, a već u 83. je asistirao Ibiševiću za četvrti gol Zmajeva.

"Zadovoljan sam igrom cijele ekipe. Ono što je selektor Baždarević tražio od nas, to smo odradili na terenu. Jako smo počeli, poveli smo poslije sedam minuta i poslije smo kontrolirali tok cijele utakmice. Estonci nisu imali velikih prilika", rekao je Milićević, koji je istakao kako je sretan što je konačno obukao dres BiH.

"Zadovoljan sam debijem. Malo mi je predstavljao problem sistem igre 4-4-2 koji nisam dugo igrao, ali super je bilo igrati u fantastičnom ambijentu u Zenici", rekao je 30-godišnji igrač koji je potom pohvalio naše navijače.

"Čitavim tokom utakmice navijači su nas tjerali da idemo naprijed, ali to smo radili pametno, nismo se otvorili puno i na kraju smo zasluženo slavili", kaže Milićević.

Zmajevi naredni meč 7. oktobra igraju u "njegovoj" Belgiji.

"Gostujemo u Belgiji, tamo je najteže gostovanje u ovim kvalifikacijama, ali ako se pripremimo psihički i fizički kako smo uradili za ovu utakmicu, mislim da možemo nešto napraviti u Briselu", optimističan je Milićević.