Serie A
0

VIDEO / Milanu bodovi i vrh, Robinhu sramota

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Milana slavili su u prvoj utakmici 14. kola italijanskog nogometnog prvenstva kod do sinoć neporažene ekipe na svom terenuu – Genoe.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka i bez uzbuđenja, ali zato su se ekipe, prvenstveno nogometaši Milana, djelomično iskupili u nastavku u kojem smo vidjeli dva pogotka, crveni karton i možda promašaj godine od strane Robinha.

Milan je poveo u 56. minutu preko Zlatana Ibrahimovića kojeg je u kaznenom prostoru srušio Gruzijac Kaladze. Sudija utakmice Domenico Celi nije imao izbora nego da Gruzijcu pokaže drugi žuti karton i uputi ga prema svlačionici. Usporeni snimak pokazao je da je veći dio prekršaja švedski reprezentativac ipak odglumio. Ibrahimović je bez ikakvih problema izveo jedanaesterac i doveo svoju ekipu u vodstvo.

Nedugo nakon toga uslijedio je možda promašaj godine. Italijan Alberto Aquilani ukrao je loptu kod aut linije neopreznom Dainelliju, te ju oštro ubacio u peterac tačnije na dva metra od gol linije. Na nju je natrčao Brazilac Robinho koji ju je poslao metar iznad prečke. Sličnu stvar napravio je i prošle sedmice u utakmici Lige prvaka protiv Barcelone.

Ipak, promašaj se nije osvetio Milanu, te je Antonio Nocerino, nakon vrhunske ubačene lopte Kevina Boatenga pokazao Robinhu kako se postiže gol sa nekoliko metara. Do kraja utakmice imala je i Genoa nekoliko prilika za smanjenje prednosti, ali rezultat se više nije mijenjao.

Milan je pobjedom zasjeo na vrh Serije A, ali uz utakmicu više od trenutno drugoplasiranog Juventusa kojeg u nedjelju očekuje domaći meč s pretposljednjom ekipom lige – Cesenom.

Serie A, 14. kolo:

Genoa - Milan 0-2 (Ibrahimović 56-11m, Nocerino 79)

Redoslijed: 1. Milan 27 (13 utakmica), 2. Juventus 26 (-1), 3. Udinese 24 (-1), 4. Lazio 22 (-1)...