Liga prvaka, 4. kolo
0

Milan želi osvetu protiv Reala

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Večeras je na programu preostalih osam utakmica 4. kola nogometne Lige prvaka. Naravno, epitet derbija pripao je susretu između Milana i Real Madrida, koji će biti odigran na San Siru. Svi susreti počinju u 20.45 sati.

GRUPA E

Iako su u Rumuniju poveli samo 15 igrača, Bayern je favorit na gostovanju kod Cluja, mada su se u prošlom kolu u Munchenu dosta namučili protiv njih (3-2). Bavarci su u dosadašnje tri utakmice ubilježili isto toliko pobjeda, dok je Cluj ostao na tri boda koja je osvojio kući još u prvom kolu protiv Basela (2-1).

Roma će svakako tražiti pobjedu protiv Basela, kako bi im se revanširala za poraz u Rimu (1-3), ali i kako bi uhvatila priključak za drugo mjesto koje vodi dalje. Cluj, Roma i Basel imaju po tri boda.

GRUPA F

Lider na tabeli Premiershipa, Chelsea, ugošćuje moskovski Spartak, kojem su u prošlom kolu nanijeli prvi poraz u grupi. Londonski klub ima stopostotan učinak i sve osim njihove pobjede bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Marseille ide na noge slovačkoj Žilini, našeg internacionalca Admira Vladavića, koja će protiv Francuza tražiti prve bodove. Istina, teško je očekivati da će pobijediti, ali nikad se ne zna.

GRUPA G

Madriđani poprilično rasterećeno dolaze na megdan Milanu, budući da im je pošlo za rukom da pobijede u sva tri dosadašnja susreta u grupi. Milanu su bodovi neophodni kako bi ispred Ajaxa, koji trenutno ima četiri boda kao i "rossoneri", dohvatili drugo mjesto. Naravno, Ibrahimović i društvo će pokušati učiniti sve kako bi se iskupili navijačima za poraz u Madridu (2-0). Najteži zadatak pritom svakako će im biti da zaustave Cristiana Ronalda koji igra u sjajnoj formi.

Ajax gostuje kod Auxerrea koji još nema nijedan bod. No, Holanđani su svjesni da im neće biti nimalo lako, jer Francuzi imaju dobru ekipu, a na njihovom terenu je i moćni Real upisao tek minimalnu pobjedu. Blaga prednost ipak je na strani Ajaxa.

GRUPA H

Partizan će prve bodove tražiti protiv Brage, koja je svoje prve bodove osvojila upravo protiv Beograđana u prošlom kolu (2-0). Najbolju partiju Partizan je pružio u prvom kolu u Donetsku protiv Shakhtara, ali nisu uspjeli ostati neporaženi (1-0). Za njih je svakako uspjeh i sam nastup u grupnoj fazi LP, a pobjeda u derbiju protiv Crvene Zvezde prije nekoliko dana (0-1) govori da je možda vrijeme i da upišu koji bod.

Sjajni Arsenal putuje sasvim neopterećeno u Donetsk, budući da su na svom Emiratesu prije dvije sedmice isprašili svog večerašnjeg protivnika, Shakhtara, s 5-1. Osim toga, dodatno ih umiruje činjenica da imaju sve pobjede, te je njihova uloga favorita i u ovom meču neupitna.

Raspored 4. kola Lige prvaka:

Grupa E

Basel - Roma Cluj - Bayern

Tabela: Bayern 9, Basel 3, Cluj 3, Roma 3

Grupa F

Chelsea - Spartak Moskva Žilina - Marseille

Tabela: Chelsea 9, Spartak 6, Marseille 3, Žilina 0

Grupa G

Auxerre - Ajax Milan - Real Madrid

Tabela: Real 9, Milan 4, Ajax 4, Auxerre 0

Grupa H

Partizan - Braga Shakhtar - Arsenal

Tabela: Arsenal 9, Shakhtar 6, Braga 3, Partizan 0.