Milannews.it
1

Milan želi dovesti Joea Colea

Totalsport
Joe Cole (Foto: AP)
Joe Cole (Foto: AP)
Engleskom nogometnom reprezentativcu, 28-godišnjem Joeu Coleu, na kraju ove sezone istječe ugovor, a pregovore o eventualnom potpisivanju novog prate i u AC Milanu, piše stranica Milannews.it.

Izvještaj sugeriše da Cole nije zadovoljan ponudom koju je dobio za novi ugovor, iako je menadžer Carlo Ancelotti, koji je u Chelsea stigao iz Milana prošlog ljeta, vjerovao da će klupski i Coleovi pregovarači postići dogovor još prošle sedmice.

"Situacija s Coleom je ista kao i prošle sedmice. Coleovi zastupnici pregovaraju s klupskim predstavnicima. Joe je, rekao bih, vrlo strpljiv, miran i trenira jako dobro. Držim da će u drugom dijelu sezone dati jako dobar doprinos. Bilo bi važno da produžimo ugovor s njim. On nam je bitan igrač, ne samo za ovu sezonu, već i za budućnost", izjavio je Ancelotti.

Od ranije je poznato da je interes za Coleov transfer pokazao Manchester City, a tok njegovih pregovora s klubom sa Stamford Bridgea prati i Milan, koji je, kao što je poznato, u dobrim odnosima sa Chelseajem. Ukoliko Cole ne postigne dogovor sa svom klubom, Milan bi mogao ponuditi mu dolazak na San Siro", sugeriše Milannews.it.