Nogomet
82

Milan slavio u derbiju protiv Juventusa, Pjaniću poništen čist pogodak

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U derbiju 9. kola Serije A Milan je na svom San Siru pobijedio Juventus minimalnim rezultatom 1:0.

Milan je ovom pobjedom upisao šestu uzastopnu utakmicu bez poraza u ligi, a u tom periodu upisao je pet pobjeda što pokazuje da bi tim Vincenza Montelle konačno u ovoj sezoni mogao igrati veliku ulogu u raspletu italijanskog prvenstva.

Juventus je upisao svoj drugi poraz u ovoj sezoni i ponovo na istom stadionu, jer je prethodni put poražen od Intera, gradskog rivala Milana, u gostima.

Iako su gosti ofanzivnije otvorili meč, do prve prave šanse stigao je Milan u 10. minuti kada Buffon odlično zaustavlja udarac Susa.

Nakon prilike Susa gledaoci nisu vidjeli uzbuđenja pred golovima Buffona i Donnarumme i bitka se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca.

Međutim, stvari su se mogle bitno promijeniti u 35. minuti kada je Miralem Pjanić iz slobodnog udarca sa više od 35 metara matirao Donnarummu, ali je sudija Nicola Rizzoli poništio pogodak zbog navodnog ofsajda Bonuccija koji je omeo golmana . Ispostavilo se da nije Bonucci, već Benatia bio u ofsajdu.

Na kraju je zbog burne reakcije nakon poništenog pogotka Pjanić dobio žuti karton, a prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka.

Iz prve ozbiljne šanse u drugom dijelu Milan stiže do pogotka, a strijelac je bio 18-godišnji Locatelli u 65. minuti što je njegov drugi ligaški gol u ovoj sezoni.

Milan je u nastavku meča bez većih problema odolijevao napadima Juventusa i rezultat se do posljednjeg sudijskog zvižduka nije mijenjao. Najbolju šansu Juventus je imao u 96. minuti kada Khedirin udarac sa distance Donnarumma skreće u korner, ali Rizzoli nije dopustio da gosti izvedu korner i svirao je kraj.

Ovo je prva sezona nakon sezone 2009/10. da Juventus izgubi i od Milana i od Intera u gostima na San Siru.

Tabela: