Nogomet
0

Milan protiv igranja Kake na OI

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Brazilska nogometna zvijezda Kaka želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Pekingu, međutim njegovu želju blokira italijanski prvoligaš Milan.

"Znamo za Kakinu želju, međutim u vrijeme OI se održavaju kvalifikacije za Ligu prvaka. Ukoliko dohvatimo četvrto mjesto na prvenstvu nema nikakvih izgleda da ga pustimo u Peking", najavio je trener "Rossonera" Carlo Ancelotti.

Jedini način da Kaka vidi Kinu i Olimpijske igre je da Milan ne izbori plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Trenutno se nalazi na petom mjestu Serie A sa četiri boda manje od Fiorentine na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja osigurava Ligu prvaka.

"Osvojiti zlato na OI bio bi sjajan uspjeh, posebice što nikada nismo bili najbolji na olimpijskim igrama. Međutim, našao sam se u sredini sukoba između Brazilskog nogometnog saveza i Milana", izjavio je Kaka.

Nogometni turnir na olimpijskim igrana traje od 6. do 23. augusta, a Brazil ima velike ambicije osvojiti zlatnu medalju. Selecao je pet puta bio svjetski prvak, no nikada nije osvojio olimpijski turnir.

Prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka na rasporedu su 12. i 13. augusta, dok su revanš dvoboji 26. i 27. augusta.