Nogomet
0

Milan potvrdio ponude za Pata i Robinha

Totalsport
Robinho
Robinho
Brazilski napadači Alexandre Pato (23) i Robinho (28) lako bi mogli već u januarskom prijelaznom roku napustiti redove aktuelnog kluba Milana.

Za oba nogometaša interes su pokazali brazilski klubovi i iako su obojica vezani relativno čvrstim ugovorima (do 2014.), u Milanu bi se mogli odlučiti na prodaju. Interes za vječito povrijeđenim Patom pokazao je Corinthians koji je spreman platiti 15 miliona eura, dok Robinho sam priželjkuje povratak u matični Santos.

"Stigla je ponuda za Pata. Ako i Pato i Robinho ostanu, ili ako samo jedan od njih ostane, nećemo dovoditi zamjene. Vjerujemo da je idealan broj napadača njih pet, pa u slučaju novih dolazaka ne bi bilo mjesta za M'Bayea Nianga",rekao je potpredsjednik Milana Adriano Galliani.

"Što se tiče Robinha, radimo sve što možemo da bismo ga zadržali, ali nisam siguran da ćemo uspjeti. On je sretan ovdje i ima divan odnos sa trenerom i ekipom, ali njegova supruga i djeca žele plaže Santosa. Nadam se da ću ga nagovoriti da ostane ovdje, iako on praktički moli Milan da ode kući."

I Robinho i Pato ove su sezone malo pridonijeli Milanu u Seriji A. Robinho je u 10 nastupa upisao dva gola i četiri asietencije, dok je Pato bez gola u samo četiri odigrana susreta.