Serie A
0

Milan "potopio" Juventus, ozljeda Buffona

Totalsport
Odigrane su dvije utakmice posljednjeg, 38. kola talijanskog nogometnog prvenstva. U derbiju Serije A Milan je na San Siru pobijedio Juventus 3-0 i tako i teoretski osigurao treće mjesto i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

UtakmicU koja je obilovala događajima, na travnjaku i izvan njega, ipak su obilježila dva igrača, nekad najbolji svjetski nogometaš Ronaldinho, strijelac dvaju golova, te golman Juventusa i broj 1 talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon, koji je zbog ozljede gležnja zamijenjen na poluvremenu te se sada strahuje da bi mogao biti upitan za Svjetsko prvenstvo.

Iako je Juventus imao više udaraca prema vratima od Milana (20-11) nije uspio zatresti mrežu domaćina, dok su "rossoneri" sjajno realizirali svoje prilike. Luca Antonini je doveo Milaneze u vodstvo već u 14. minuti nakon asistencije Clarencea Seedorfa, a Ronaldinho je pogodio za 2-0 u 28. minuti nakon asistencije Alexandrea Pata.

U drugom je poluvremenu sjajni Brazilac, kojeg brazilski izbornik Carlos Dunga nije uvrstio na popisu putnika za SP, zabio svoj drugi gol u 67. minuti, a ukupno 11. i 12. ove sezone u Seriji A. Nakon ovog potonjeg je zbog pretjeranog slavlja zaradio i žuti karton.

Interesantno, trenerima obaju klubova, Leonardu (Milan) i Albertu Zaccheroniju (Juventus) ovo su bile posljednje utakmice u aktualnim ulogama. Uoči dvoboja Milanovi su navijači i igrači emocionalno pozdravili Leonarda koji je ranio objavio da će nakon svoje debitantske sezone napustiti klupu "rossonera".

Na jednom od transparenata u znak podrške Leonardu stajalo je "Leonardo, uvijek ćeš biti u našim srcima". Istovremeno, Milanovi su navijači oštro kritizirali predsjednika kluba Silvija Berlusconija što nije podržao trenerov rad ove sezone, kako javnim istupima, tako i financijski.

Također, ova je utakmica označila oproštaj dvaju veterana od Milanovog dresa, Giuseppea Favallija (zamijenjen u 62. minuti), kao i brazilskog vratara Dide (zamijenjen u 87. minuti). Obojica su dobili ovacije na otvorenoj sceni.

U drugoj odigranoj utakmici Lazio bivšeg Hajdukovog trenera Edoarda Reje slavio je u Rimu protiv Udinesea 3-1 i tako ostvario 11. ovosezonsku pobjedu i skočio privremeno na 12. mjesto na ljestvici.

Serie A, 38. kolo:

Milan – Juventus 3-0 (Antonini 14, Ronaldinho 28, 67) Lazio – Udinese 3-1 (Hitzlsperger 16, Floccari 45, Brocchi 52 / Di Natale 30)

Redoslijed: 1. Inter 79 (-1), 2. Roma 77 (-1), 3. Milan 70, 4. Sampdoria 64 (-1), 5. Palermo 62 (-1)...12. Lazio 46...