Nogomet
0

Milan osvojio trofej Berlusconi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U odličnoj nogometnoj predstavi na San Siru Milan je bio bolji u prvom, a Juventus u drugom djelu, no bolji realizatori bili su "rossoneri".

Dinamičnu i otvorenu utakmicu vidjeli su gledatelji na Trofeju Berlusconi koji se tradicionalno igra uoči početka nove sezone Serie A na Milanovom San Siru. Talijanskog premijera i vlasnika Milana koji je prisustvovao susretu sigurno je oduševila igra i posebno golovi njegove ekipe u prvih 45 minuta.

Naime, posebno prvi, ali i drugi pogodak Milana prava su remek djela. Prvo je u 9. minuti nakon odličnog centaršuta Abatea s desne strane, na drugoj stativi na nekih 10 metara od gola sjajno volejem loptu zahvatio Ganac Kevin-Prince Boateng i zakucao je u mrežu nemoćnog Buffona.

Na 2-0 za Milan u 23. minuti povisio je sada već legenda Milana Holanđanin Clarence Seedorf sjajno izvedenim slobodnim udarcem. S nekih 25 metara lopta je peletjela preko živog zida, te odbivši se od prečku ušla u mrežu, a Buffon ju je i ovaj puta samo ispratio pogledom.

Međutim, u nastavku potpuno druga priča. Juventus je zagospodario terenom, a u jednoj vrlo lijepoj akciji još jedna legenda Alessandro Del Pierro idealnom loptom u prostor uposlio je crnogorsko pojačanje ovog ljeta pristiglo iz Rome, Mirka Vučinića koji je rutinski realizirao priliku i smanjio na 2-1. Do kraja su uglavnom napadali Torinezi, no nisu uspjeli doći do poravnanja, a nekoliko izglednih prilika promašio je upravo Vučinić.

Trofej Berlusconi:

Milan – Juventus 2-1 (Boateng 9, Seedorf 23 / Vučinić 57)