Obostrana ljubav
0

Milan odnosi pobjedu nad Chelseajem u borbi za Džeku

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
Chelseajev menadžer Carlo Ancelotti suočava se sa borbom za dovođenje mete broj jedan, našeg reprezentativca Edina Džeke nakon što je Džekin omiljeni klub, Milan, ponudio nove uslove.

Chelsea je već ranije otpisao mogućnost da potpise sa Sergiom Aguerom zbog njegove odluke da snizi primanja i želje Atletico Madrida da ga uzme na posudbu.

Sada su i njihove nade za dovođenjem Džeke potkopane nakon što je bivši Ancelottijev tim ponudio 20 miliona funti i odbrambene igrače Mareka Jankulovskog i Kakhu Kaladzea, piše Daily Mail.

Zvijezda bh. reprezentacije za kojeg su zainteresovani bili i Manchester United, Manchester City i Arsenal, nije krio svoju ljubav prema Milanu, a njegov agent, Silvano Martina tvrdi da je klub sa San Sira favorit u borbi za Džeku.

"Mogu potvrditi da je Milan zaista zainteresovan. U Italiji su oni trenutno pokazali najviše interesovanja. Ipak, pažnju treba obratiti i na plave sa Stamford Bridgea koji prate Džeku", rekao je Martina.

U međuvremenu se Chelsea se zagrijao za veznjaka Evertona, Marouanea Fellainia, tvrdi njegov otac.

"U posljednjih pet susreta, tri puta je proglašen za igrača utakmice. Veliki klubovi vide da dobro radi i zbog toga ga Chelsea prati. Marouane zaslužuje veliki tim i može postati samo bolji", rekao je njegov otac, Abdel Latif Fellaini.