Seria A
0

Milan milimetar od naslova, Fiorentina torpedirala Udinese

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Milana savladali su u 35. kolu Serie A Bolognu s 1-0 na San Siru i na taj način napravili novi veliki korak prema osvajanju naslova prvaka.

"Rossoneri" su jedini gol na susretu zabili već u 8. minuti. Loptu je u mrežu iz neposredne blizine ugurao Mathieu Flamini i na taj način postigao svoj tek drugi ovosezonski gol. Do kraja susreta Milan je rutinski sačuvao prednost i tako tri kola prije kraja obranio bodovnu zalihu nad drugoplasiranim Interom (na osam bodova) i sveo šanse gradskih rivala u odbranu naslova na puku teoriju. Milanu bi tako pobjeda na gostovanju kod Rome u sljedećem kolu i matematički osigurala naslov. Na kraju treba reći i da je Bologna susret završila s desetoricom budući da je u 82. minuti zbog grubog prekršaja isključen Francesco Della Rocca.

Najefikasniju utakmicu kola gledatelji su imali priliku vidjeti na stadionu Artemio Franchi u Firenci gdje je domaća Fiorentina savladala Udinese s 5-2.

Po dva puta su se u strijelce kod domaćih upisivali Gaetano D'Agostino i Alessio Cerci, a po jednom Juan Vargas. Udineseu je ovo drugi uzastopni i četvrti poraz u posljednjih pet kola i njime su kompromitirali svoju poziciju u borbi za Ligu prvaka.

Nastavak sjajne forme demonstrirali su igrači Parme koji su na domaćem terenu slavili s 3-1 protiv Palerma. Treća je to uzastopna pobjeda za Parmu, nakon onih protiv Intera i Udinesea, a za nju su golove postigli Blerim Džemaili, Francesco Modesto i Antonio Candreva.

Derbi začelja tabele odigrali su na stadionu Luigi Ferraris Sampdoria i Brescia, a susret je završio podjelom bodova 3-3. Gosti iz Brescije imali su prednost u tri navrata, ali na kraju je konačnih 3-3 postavio Daniele Mannini u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Serie A, 35. kolo:

Milan – Bologna 1-0 (Flamini 8) Catania – Cagliari 2-0 (Silvestre 78, Bergessio 82) Chievo – Lecce 1-0 (Rigoni 58) Fiorentina – Udinese 5-2 (Vargas 9, D'Agostino 22, 51, Cerci 71, 86 / Pinzi 29, Asamoah 57) Parma – Palermo 3-1 (Džemaili 2, Modesto 19, Candreva 89 / Pastore 56) Sampdoria – Brescia 3-3 (Pozzi 55, Tissone 63, Mannini 90+1 / Eder 50, Caracciolo 58, 84) Bari – Roma (20.45h)