Zanimljivi podaci o transferima
0

Milan još duguje Barceloni osam miliona eura za Ibrahimovića

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Dopredsjednik Barcelonina sportskog društva Javier Faus iznio je neke zanimljive podatke o transferima nogometne sekcije. Naime, Milan još nije potpuno isplatio kupovinu Zlatana Ibrahimovića kojeg je već i preprodao...

Nakon što se 2010. godine, zbog nezadovoljstva saradnjom s tadašnjim trenerom Barcelone Pepom Guardiolom, Zlatan Ibrahimović uputio na posudbu u Milan, godinu dana kasnije talijanski klub ga je odlučio otkupiti za 24 miliona eura.

Međutim, premda su nedavno švedskog napadača transferirali u PSG za 20 miliona eura, Milan je još uvijek dužan Barceloni 8 miliona eura koje Katalonci očekuju.

Faus je također izvijestio da je klub s Nou Campa uprihodio milion eura od Intera na ime postotka od transfera veznjaka Thiaga Motte također u Paris Saint Germain još u januaru.

S druge strane, Barcelona duguje Udineseu 4 miliona eura kao dio aranžmana Alexisa Sancheza u ljeto 2011. godine. Radi se o dva bonusa od po 2 miliona eura koje je Sanchez priskrbio bivšem klubu jer je odigrao traženi broj utakmica za Barcelonu u prošloj sezoni, uz dodatak zbog plasmana Katalonaca u osminu finala Lige prvaka.